REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v kuchyni

Houby v přiměřených dávkách podporují trávení a též mají ochranou funkci, protože obsahují minerály a vitaminy. Není však dobré se jimi na noc přecpat.

Houby a konzervování – sušení

První způsob konzervování hub a to sušení popsal v 17. století strahovský mnich Jiří Evarmond Košelický. Znal i návod na předpis falešných smržů ze sušených hříbků.

Jedlé houby

Jedlé houby – u nás se vyskytuje více než 2000 druhů, z toho je asi 300 druhů, které jsou bezpečněji poznatelné a vyzkoušené pro kuchyňskou úpravu.

Otravy houbami

Z neznalosti hub a nedodržování pravidel jejich sběru, skladování a kuchyňské úpravy dochází poměrně často k velmi závažným otravám. Ale i jedlé houby, které byly nevhodně uloženy, popřípadě zkonzumovány až po několikanásobném hřívání, se mohou stát zdravotně závadnými a způsobit potíže.

Úvodem něco o houbách

Ať již bereme houby jako pochutinu, nebo potravinu jsou vždy vítaným doplňkem naší stravy. Byly oblíbené již za dávných času. Ve sběru a konzumaci hub se řadí naše republika na jedno z předních míst ve světě v přepočtu na jednoho obyvatele.
Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.