REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zombie prince

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jako první se podával tento míchaný nápoj v barech v Hollywoodu. Skládá se z bílého, tmavého a zlatého rumu, kapky bitters, šťávy z limetky, pomeranče a grapefruitu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1 dílbílého rumu
1 díltmavého rumu
1 dílzlatého rumu
3 kapkyhořké (bitters)
1 lžičkakrystalového cukru
šťáva z jedné limetky
šťáva z 1/2 grapefruitu
šťáva z jednoho pomeranče
šťáva z 1/2 grapefruitu
plátek pomeranče
plátek limetky
ledová tříšť
vysoká sklenice s větším obsahem (230-280 ml)
míchací sklenice
slámka

Postup:

1. Do míchací sklenice nabereme o něco méně než polovinu sklenice ledové tříště
2. Přilijeme citrónovou, grapefruitovou a pomerančovou šťávu
3. Přidáme hořkou (bitters) a cukr
4. Dolijeme rumy a důkladně zamícháme
5. Naléváme bez sítka do vysoké sklenice a zdobíme plátkem limetky a pomeranče
6. Podáváme se slámkou.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy