REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žaludeční likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér na uklidněné žaludku.


Ingredience:
Na výtažek:
čerstvé lístky pelyňku
1-2 dcldobré pálenky (žitné nebo vodky)
Na 1 l likéru:
1 lvodky nebo žitné
2 lžícevýtažku
podle chuti svařený cukrový roztok

Postup:

1. Čerstvé lístky pelyňku polijeme dobrou pálenkou a necháme asi 3 týdny na slunci vyluhovat
2. Scedíme přes jemné plátno nebo filtrační papír a tak získáme aromatický výtažek
3. Do 1 l pálenky (vodky nebo žitné) přidáme 2-3 lžíce výtažku a podle chuti můžeme osladit svařeným cukrovým roztokem.

Poznámka:

Příprava cukrového roztoku: 100 g cukru svaříme v malém množství vody, vodu přivedeme téměř k varu, ale nevaříme, za stálého míchání necháme cukr rozpustit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy