REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Whisky crusta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nápoj z whisky, bílého vína, cukrového sirupu, Maraschina a citrónové šťávy, podávaný ve sklenici s cukrovou krustou.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
5 clwhisky
1,5 clcukrového sirupu
0,5 clMaraschina
2 clbílého vína
1 lžičkacitrónové šťávy
citrónová spirála
koktejlová třešnička
několik kostek ledu
barmanské sítko
slámka
šejkr

Postup:

1. Cukrovou krustu si připravíme tak, že okraj sklenice obtočíme měsíčkem citrónu a pak ji na chvíli postavíme do malého množství pískového cukru, po vytažení se nám přichytí cukr na okraj sklenice a vytvoří pěkný cukrový věneček
2. Do šejkru vložíme led
3. Přilijeme whisky, Maraschino, cukrový sirup, bílé víno a citrónovou šťávu
4. Důkladně protřepeme a pak nalijeme přes barové sítko do sklenice ozdobené cukrem
5. Nápoj ozdobíme koktejlovou třešní a spirálkou z citrónové kůry
6. Podáváme se slámkou a případně koktejlovou lžící.

Doporučení:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:

Maraschino – bezbarvý višňový destilát, hodně sladký a voňavý. Obsahuje asi 35 % alkoholu. Částečně jej lze nahradit třešňovicí promíchanou akátovým sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy