REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Víno Borgiů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nápoj z červeného a bílého vína, marinovaných pomerančů.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
500 mlčerveného vína
500 mlbílého vína
100 mlkrupicového cukru
4 kspomeranče
koktejlové lžíce

Postup:

1. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, které ještě rozkrojíme a pak je vložíme do větší skleněné mísy
2. Omytou kůru z půlky neošetřené pomerančové kůry tence stáhneme a nakrájíme ji na malinké kostičky, které přidáme k pomerančům
3. Dle chuti zasypeme cukrem, zalijeme koňakem a dáme chladit do lednice na několik hodin
4. Občas s mísou zatřepeme
5. Do jednotlivých sklenic vložíme kousky naložených pomerančů, zalijeme je stejným dílem červeného a bílého vína a jednotlivé nápoje podáváme s dlouhou koktejlovou lžící.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy