Pravidelné doplňování tekutin je v létě naprostou nezbytností. Připravili jsme pro vás osvěžující recept na šumivou limonádu. Záleží jen na vás, jestli se rozhodnete pro nealkoholickou variantu s Jablečným moštem ze Statku Cidlina, nebo zvolíte alkoholickou variantu se ciderem od oceněného výrobce Kauboy, který má v nabídce mimo oceněný mošt také širokou nabídku ciderů.
Ingredience:
800 ml | moštu ze Statku Cidlina nebo cider (alkoholická verze) |
500 ml | perlivé vody |
3 ks | salátové okurky |
1 ks | polní okurka |
1 svazek | máty |
ostružiny na ozdobení |
Postup:
- Nastrouháme okurky a přes cedník z nich vymačkáme veškerou šťávu (pomoci si můžeme i utěrkou).
- Šťávu z okurek smícháme s jablečným moštem či ciderem (můžeme kombinovat) a přilijeme perlivou vodu. Směs vychladíme v lednici.
- Do tvořítka na kostky ledu vložíme na kolečka nakrájenou polní okurku, zalijeme vodou a dáme zamrazit.
- Do skleniček vložíme hotové kostky ledu a zalijeme je dobře vychlazenou limonádou.
- Zdobíme ostružinami a mátou.
Pro osvěžení třeba po práci na zahradě v letních měsících je výhodnější nealkoholická varianta s jablečným moštem. Kvalitní jablečné mošty najdete podle označení Regionální potravina a zakoupit je můžete také v prodejně Naše síťovka ve Štěpánské ulici v Praze.
JABLEČNÝ MOŠT – Jablečný mošt je 100% ovocnou šťávou. Je vyráběn v sezóně jablek z vyzrálých plodů od sadařů z blízkého okolí (Ostroměřsko a Kopidlensko). Neobsahuje žádné přidané ingredience, konzervanty ani cukr. Jablečný mošt je částečně filtrovaný, s přirozeným podílem vlákniny. Osvěží Vás jak ve své plné chuti chlazený nebo naředěný vodou, případně s ledem. V chladných dnech si horký mošt můžete ochutit oblíbeným kořením, je pak chutnou nealkoholickou variantou zahřívajícího nápoje i pro děti. V kombinaci s alkoholickými nápoji tvoří nezaměnitelný základ pro míchané nápoje a pro baristické umění ve vybraných kavárnách a barech.
Poznámka:Recept k článku: Léto plné chutí: Recepty s oceněnými výrobky
zdroj: regionalnipotravina.cz