REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Suburban

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj ze skotské nebo bourbonu, portského vína (tawny), tmavého rumu a kapky hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
3 dílyskotské nebo bourbonu
1 dílportského vína (tawny)
1 díltmavého rumu
3 kapkyhořké (bitters)
kostky ledu
drcený led
míchací sklenice
barové sítko
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 ml

Postup:

1. Míchací sklenici do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Nalijeme rum, portské, whisky a dokápneme hořkou
3. Důkladně zamícháme a přecedíme do sklenice do poloviny naplněné drceným ledem.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy