REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strongarm

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktajl namíchaný ze skotské whisky, triple sec nebo Cointreau a citrónové šťávy.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílyskotské whisky
0,5 dílutriple sec nebo Cointreau
0,5 dílucitrónové šťávy
kostky ledu
šejkr
barové sítko
koktejlová sklenice

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme triple sec nebo Cointreau a skotskou whisky
3. Důkladně protřepeme
4. Přecedíme do koktejlové sklenice.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy