REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Scorpion

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento skvělý míchaný nápoj se skládá z tmavého i bílého rumu, brandy, triple sec nebo Cointreau, pomerančového džusu a šťávy z poloviny limetky.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1 díltmavého rumu
3/4 dílubílého rumu
3/4 dílubrandy
3/4 dílutriple sec nebo Cointreau
1,5 dílupomerančového džusu
šťáva z poloviny limetky
ledová tříšť
vysoká sklenice s větším obsahem (230-280 ml)
šejkr
barové sítko

Postup:

1. Do šejkru dáme sklenici ledové tříště
2. Přidáme pomerančový džus a šťávu z limetky, brandy, bílý a tmavý rum, triple sec nebo Cointreau
3. Důkladně protřeseme a přecedíme do vysoké sklenice do poloviny naplněné ledovou tříští
4. Dovnitř hodíme i půlku vymačkané limetky.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy