REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šampaňský Egg Nogg

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nápoj původem ze Skotska, skládá se z mléka, rumu, cukrového sirupu, vejce a šampaňského.


Ingredience:
Recept na 2 nápoje:
8 clmléka
4 clrumu
1 clcukrového sirupu
1 ksvejce
šampaňské víno na dolití
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
led
šejkr
barové sítko
slámka
koktejlová lžíce
buclatá sklenice na nízké stopce o obsahu 17-22 cl

Postup:

1. Do šejkru dáme led, přidáme kromě šampaňského vína vše ostatní, protřeseme do pěny a nalijeme přes sítko do dvou sklenic a to jen do tří čtvrtin
2. Pak obě sklenice dolijeme šampaňským
3. Povrch nápoje posypeme muškátovým oříškem a podáváme se slámkou a koktejlovou lžící.

Doporučení:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy