REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rum Ramsay

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento míchaný nápoj se skládá z bílého rumu, bourbonu, šťávy z limetky, hořké a cukrového sirupu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 dílubílého rumu
1/3 dílucukrového sirupu
1 lžičkabourbonu
střik hořkén (dash bitters)
šťáva z poloviny limetky
drcený led
kostky ledu
sklenice Old fashioned (170-230 ml)
míchací sklenice
barové sítko

Postup:

1. Do míchací sklenice dáme trochu ledu a na něj vymačkáme šťávu z půlky limetky, kterou pak přidáme na led 2. Nalijeme rum, bourbon a cukrový sirup, důkladně promícháme
3. Přecedíme, přes barové sítko, do sklenice naplněné ledem (můžeme podávat i bez ledu).

Doporučení:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy