REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rosita

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z tequily, Campari, rosso a dry vermutu, kapky hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1nápoj:
(1díl – 2 cl)
1 dílCampari
0,5 dílurosso vermutu
0,5 díludry vermut
1 díltequily
kapka hořké (bitters)
ledová tříšť
spirála z citrónu
vysoká sklenice o větším obsahu 230-280 ml
slámka

Postup:

1. Vysokou sklenici téměř naplníme ledovou tříští
2. Nalijeme tequilu, Campari, dry a rosso vermuty a přidáme trošku hořké (bitters)3. Důkladně promícháme a podáváme se spirálkou citrónu a slámkou.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy