REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Port sangarí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Indický chlazený nápoj připravený v šejkru z portského vína, ledu a cukrového sirupu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
1 dlportského vína
1 clcukrového sirupu
špetka nastrouhaného
muškátového oříšku
sklenice na šampaňské
několik kostek ledu
barmanské sítko
šejkr

Postup:

1. Do šejkru vložíme led 2. Přilijeme cukrový sirup, víno a dobře protřeseme
3. Nalijeme přes sítko do sklenice
4. Povrch nápoje posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Doporučení:

Sangarí můžeme připravit také z Sherry, koňaku, ginu a piva.

Poznámka:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy