REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Petite fleur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl pochází z francouzské oblasti Karibských ostrovů. Skládá se z bílého rumu, Cointreau a grapefruitového džusu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1 dílbílého rumu
1,3 díluCointreau
1,3 dílugrapefruitového džusu
1 ksvišně (na tyčince)
koktejlová sklenice
kostky ledu
šejkr
barové sítko

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme do něj grapefruitový džus, Cointreau a rum, důkladně protřepeme
3. Přecedíme do koktejlové sklenice a ozdobíme napíchnutou višní.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy