REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurková limonáda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní limonáda plná vitamínů a skvělého osvěžení. Je připravená z rozmixované salátové okurky, toniku, perlivé vody a limetek.


Ingredience:
1 ltoniku
0,5 lneochucené perlivé vody
2 kssalátové okurky
2 kslimetky
cukr dle chuti

Postup:

1. Salátové okurky omyté pod studenou tekoucí vodou nejlépe škrabkou oloupeme (kousek si necháme na ozdobu), nakrájíme na menší kousky a tyčovým mixérem rozmixujeme na okurkové pyré
2. Pyré zalijeme tonikem a perlivou vodou, dáme do lednice na 15 minut odležet, pak přes sítko nápoj přecedíme
3. Přidáme vymačkanou šťávu z jedné a půlky další limetky, zbylou půlku limetky pak nakrájíme na plátky a hodíme do nápoje, stejně tak přidáme na kolečka nakrájený, neoloupaný zbytek okurky, co jsme si na začátku odložili stranou
4. Nápoj ještě dle chuti dosladíme a můžeme podávat nejlépe ve džbánu, spolu s vhodnými sklenicemi.

Doporučení:

Místo perlivé vody můžeme také použít ledovou tříšť, tu pak do nápoje dáváme až po přecezení, těsně před podáváním.

Poznámka:

Na alkoholickou verzi nápoj doplníme ještě ginem, množství samozřejmě dle chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy