REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková bowle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bowle z meruněk, bílého vína, cukru a sirupu, dolitá sodovkou.


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
20 ksvyzrálých meruněk
150 gpískového cukru
2 lbílého vína
cukrový sirup podle chuti
sodovka nebo voda na dolití

Postup:

1. Meruňky ponoříme na okamžik do vařící vody, pak na okamžik do ledové vody, abychom mohli dobře odstranit slupky
2. Oloupané meruňky rozpůlíme, vyjmeme pecky a případné nahnědlé části uvnitř meruňky odstraníme (aby bowle nedostala nahořklou příchuť)3. Takto upravené meruňky nakrájíme na větší kostky, dáme do skleněné mísy, posypeme cukrem a nalijeme na tolik vína, aby byly potopeny, pak postavíme naplněnou mísu na 90 minut k ledu, občas směs lehce promícháme
4. Potom přidáme cukrový sirup (dle chuti), zbytek dobře vychlazeného vína, vše lehce zamícháme a postavíme znovu k ledu
5. Až těsně před podáváním nalijeme do bowlí sodovku nebo vodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy