REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandarinkové mojito

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mojito připravené z třtinového cukru, listů máty, mandarinky, bílého rumu, ledové tíště a sody.


Ingredience:
1-2 ksnejlépe chemicky neošetřené mandarinky
8 kslístků máty
2 lžičkytřtinového cukru
40 mlbílého rumu
snítka máty na ozdobu
sodová voda
ledová tříšť
míchátko
brčko
vysoká sklenice bez stopky

Postup:

1. Lístky máty opláchneme pod tekoucí vodou, mandarinky vydrhneme kartáčkem, také dobře opláchneme
2. Mátu dáme do misky, přidáme na menší kousky i se šlupkou nakrájené mandarinky a jednu lžičku třtinového cukru
3. Dřevěnou paličkou vše lehce rozmělníme
4. Nadrcenou směs přelijeme do vysoké vychlazené sklenice s ledovou tříští a dole usazenou další lžičkou třtinového cukru, zalijeme bílým rumem
5. Podle potřeby dolijeme sodovou vodu a promícháme míchátkem, sklenici ozdobíme brčkem, míchátkem, kouskem mandarinky a snítkou máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy