REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maison Charles

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý koktejl z bílého rumu, sirupu a limetkové šťávy s příchutí máty.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílybílého rumu
1/4 dílulimetkové šťávy
1/4 dílucukrového sirupu
krystalový cukr
máta
ledová tříšť
míchací sklenice
barmanské sítko
šejkr
koktejlová sklenice

Postup:

1. Jemně rozdrtíme dva výhonky máty v míchací sklenici a zalijeme rumem, necháme 20 minut odstát
2. Ostrým nožem nasekáme na jemno pár lístků máty (střední žílu a řapík vyhodíme)3. Trošku sekané máty smícháme s krystalovým cukrem a vyrobíme si tak základ pro mátovo-cukrovou krustu
4. Po okraji sklenice přejedeme limetkovou slupkou a pak okraj pomoříme do mátovo-cukrového základu a necháme chvíli cukr přilnout na sklo
5. Do šejkru vsypeme sklenici ledové tříště, přidáme rum, ve kterém vyluhovala máta a limetkovou šťávu s cukrovým sirupem
6. Důkladně protřeseme a přecedíme do sklenice s mátovo-cukrovou krustou
7. Ozdobíme špetkou sekané máty.

Poznámka:

Příprava cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy