REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kmínový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kmínka, chutný likér z podrceného kmínu, čistého lihu, vody a krystalového cukru.


Ingredience:
500 gkrystalového cukru
70 gkmínu
500 mlčistého lihu
1 lvody

Postup:

1. Drcený kmín smícháme s 1/4 l čistého lihu, láhev uzavřeme a necháme 1 týden stát
2. Svaříme cukr s 1 l vody, necháme vychladnout (tekutina musí být hustá, bude se táhnout)3. Do vychladlého cukrového sirupu přefiltrujeme přes filtrační papír líh smíchaný s kmínem
4. Přidáme ještě 1/4 l čistého lihu, zamícháme, slijeme do lahví, zazátkujeme a nejlépe zapečetíme voskem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy