REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová Margarita

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl připravovaný v mixéru a to z tequily, jahodového likéru, limetkové nebo citrónové šťávy a ledové tříště.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
4 cltequily
2 cljahodového likéru
1,5 cllimetkové nebo citrónové šťávy
4 ksjahod
sůl
led
máta nebo meduňka

Postup:

1. Na okraji koktejlové sklenky vytvoříme slanou krustu a to tak, že okraj sklenice obkroužíme dílkem citrónu nebo limetky a navlhčenou část obtiskneme v soli na talíři
2. Jahody omyjeme a osušíme, polovinu si necháme na ozdobu, zbytek prolisujeme přes sítko do mixéru, nebo nakrájíme na kousky
3. Přidáme tequilu, likér, citrusovou šťávu a nakonec led
4. Chvíli mixujeme až vznikne z ledu tříšť cca 20 vteřin a opatrně přelijeme do připravené sklenice, nesmíme porušit krustu na okraji sklenice
5. Ozdobíme jahodami a mátou nebo meduňkou.

Doporučení:

Množství ledu odměříme ve skle, ve kterém chceme Margaritu podávat, použijeme tolik ledu, kolik se vleze do plné skleničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy