Září se většinou nese v rytmech příjemného počasí. Jeho součástí je přece tolik oblíbené babí léto, které nám dá možnost ještě se trochu prohřát. A to je právě ta chvíle, kdy vám přijde vhod naše domácí limonáda plná jablíček v jakékoliv podobě. Jedná se totiž o mix cideru a moštu. Třešničkou na drinku je domácí nektarinková zmrzlina. Pokud byste chtěli namíchat limonádu dětem, nahraďte cider trochou perlivé vody.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce (1,5 l) | |
2 ks | nektarinky |
4 ks | snítky čerstvé meduňky |
1 l | jablečného moštu |
0,5 l | perlivé vody |
Postup:
- Z nektarinek odstraníme pecky, tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré a dáme do mrazáku.
- Zmražené nektarinky dáme do sklenice, zalijeme jablečným moštem, perlivou vodou a důkladně promícháme.
- Nakonec do limonády přidáme čerstvou meduňku a podáváme.
Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno.
Recept k článku: Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!
Poznámka:Zdroj fotografií i receptu: www.akademiekvality.cz