REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houba či polejvák – cola nebo kofola s červeným vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Alkoholický míchaný nápoje z červeného vína a coly. “Víno s colou” neboli „Houba“ či také „Polejvák” bylo velmi oblíbeným míchaným nápojem za dob totality především mladých, kteří mu dávali přednost pro jeho příznivou cenu a snadnou přípravu. Nejčastěji se míchalo v poměrem 1:1 nebo 2:3. Coca colu nebo Pepsi colu často nahrazovala Kofola.


Ingredience:
1 láhevCoca coly nebo Pepsi coly, případně kofoly
červené víno (mícháme 1:1 nebo 2:3)
několik kostek ledu
vysoká sklenice s brčkem (citron)

Postup:
  1. Do vysoké sklenice s několika kostkami ledu nalijeme víno.
  2. Sklenici dolijeme colou, případně kofolou.
  3. Podáváme s brčkem a můžeme ozdobit kolečkem citronu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Měsíc biopotravin je konečně tady. Vydejte se s rodinou na výlet a poznejte svého farmáře!

Nechcete letos riskovat cestu do zahraničí a raději byste s rodinou vyrazili někam po Česku? Neváhejte a vydejte se na poznávací výlet na eko farmu nebo třeba objevovat nové pochutiny na oblíbené dožínky. Září je Měsícem biopotravin a Ministerstvo zemědělství podpoří letos svou kampaní ekologické farmáře již po sedmnácté. Akce „Poznej svého farmáře“ proběhne hned v několika regionech a nabídne program pro děti i dospělé.

číst dále ...

Přivítejte léto ve své kuchyni: Vyzkoušejte skvělé letní recepty, které ve spojení s vínem tvoří dokonalou harmonii

Vůni zralého čerstvého ovoce v kuchyni si nelze nespojit s recepty našich maminek a babiček. Zapomeňte však na bublaninu. Máme pro vás tipy, jak použít meruňky, maliny nebo višně zcela novým, netradičním způsobem. Uvidíte, že i takové ovocné knedlíky mohou být naprostým ohňostrojem chutí. Letní lahůdky se sezónním ovocem si užijete o to víc, pokud k nim zvolíte perfektní víno. Vydejte se s námi na gastronomickou pouť plnou dosud neobjevených, vynikajících pokrmů a perfektních kombinací s výjimečnými víny!

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o životě bez laktózy

Nevolnosti, křeče v břiše, či dokonce kožní problémy a dušnost, to vše může způsobit mléko a mléčné výrobky. Za těmito problémy stojí buď intolerance na laktózu, či alergie na mléčnou bílkovinu, které dokážou každodenní stravování pěkně zkomplikovat. Patříte-li mezi ty, kteří se mléčným výrobkům obloukem vyhýbají, pak vás zaujmou následující řádky.

číst dále ...

Objevte chuť babího léta s recepty s Regionální potravinou

Podzim už pomalu klepe na dveře. Ještě byste si rádi léto prodloužili a vyhnuli se sychravému počasí? I první podzimní dny se dají zpříjemnit. Co třeba u dobrého jídla? Připravili jsme pro vás lahodné menu, které vás jistě vyléčí z podzimního splínu, a vy si budete užívat babího léta plnými doušky. Do všech pokrmů jsme zařadili ingredience, které se pyšní známkou kvality Regionální potravina, jež každoročně získají jen ti nejlepší v rámci každého ze 13 krajů. Díky tomu můžete mít jistotu, že se jedná o výrobky prvotřídní kvality, které zpracovávají pouze lokální suroviny a mají nezaměnitelnou chuť. Ochutnejte s námi hovězí vývar s libečkovo-petrželkovými nudlemi, konfitovaný květák s makovým olejem, trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami. A na závěr si oslaďte život lahodnými buchtičkami se šodó. Dobrou chuť!

číst dále ...

Prague Mussel Week: čerstvé slávky a chuť moře obohatí menu pražských restaurací

Stejně jako vloni budou šéfkuchaři pražských restaurací podávat originální pokrmy z čerstvě nalovených slávek. Třetí ročník festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září a nabídne milovníkům jídla jedinečnou příležitost – navštívit nová místa a objevit nové způsoby přípravy mušlí. Novinku letošního ročníku představuje možnost zakoupit čerstvé slávky i v obchodních řetězcích.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy