REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Honolulu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl z ginu, krystalového cukru, pomerančového a ananasového džusu, citrónové šťávy a kapky hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 díluginu
1/2 lžičkykrystalového cukru
1/4 lžičkypomerančového džusu
1/4 lžičkyananasového džusu
1/4 lžičkycitrónové šťávy
kapka hořké (bitters)
šejkr
koktejlová sklenice
baroví sítko

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, cukr, ovocné šťávy a hořké
3. Důkladně protřepeme a přecedíme do dobře vychlazené koktejlové sklenice.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy