REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Golden daisy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z bourbonu, Cointreau a citrónové šťávy.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1/2 dílubourbonu
1/2 díluCointreau
1 dílcitrónové šťávy
kousek limetky
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 ml
kostky ledu
drcený led
šejkr
barové sítko

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Nalijeme citrónovou šťávu, Cointreau a bourbon
3. Důkladně protřepeme
4. Přecedíme do sklenice do poloviny naplněné drceným ledem
5. Zdobíme kouskem limetky.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy