REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gin swizzle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl původem za Západní Indie. Míchá se v šejkru z ginu, limetkové šťávy, cukru, kapku hořké a sody.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílyginu
1,5 dílulimetkové šťávy
1 lžičkakrystalového cukru
3 dílysody
kapka hořké
kostky ledu
barmanské sítko
míchátko
šejkr
slámka
snítko máty na ozdobu
rovná vysoká sklenice o obsahu 280-380 g

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Přidáme limetkovou šťávu, gin, cukr, kapku hořké a důkladně protřeseme
3. Do vysoké sklenice téměř plné ledu vložíme míchací tyčinku a mícháme, dokud sklenice nezíská ledový vzhled
4. Pak přecedíme obsah šejkru do sklenice a přidáme sodu
5. Podáváme s míchátkem a slámkou.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy