REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fruits of the desert

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl s lahodnou chutí z tequily, triple sec nebo Cointreau a grapefruitového džusu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 dílutequily (nejlépe zlaté)
0,5 dílutriple sec nebo Cointreau
2 dílygrapefruitového džusu
1 lžičkakrystalového džusu
kostky ledu
drcený led
višeň
šejkr
barové sítko
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 ml

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme tequilu, grapefruitový džus, triple sec nebo Cointreau a přidáme cukr
3. Důkladně protřepeme a přecedíme do sklenice do poloviny naplněné drceným ledem
4. Zdobíme višní.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy