REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Doralto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z tequily, citrónové šťávy, cukru, kapky hořké a toniku.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 dílutequily
4 dílytoniku
0,5 dílucitrónové šťávy
0,5 lžičkykrystalového cukru
kapka hořké (bitters)
plátek citrónu
kostky ledu
šejkr
barové sítko
slámka
vysoká sklenice s větším obsahem 230-280 ml

Postup:

1. Do šejkru dáme kostky ledu a zalijeme je citrónovou šťávou
2. Nasypeme cukr, přidáme kapku hořké (bitters) a tequilu
3. Důkladně protřeseme a přecedíme do vysoké sklenice do dvou třetin naplněné ledem
4. Dolijeme tonikem a zdobíme plátkem limetky
5. Podáváme se slámkou.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy