REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Diabolo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl z rumu, triple sec nebo Cointreau, dry vermutu a kapky hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílyrumu (dle vlastního výběru)
1/2 dílutriple sec nebo Cointreau
1/2 díludry vermutu
2 kapkyhořké (bitters)
1 ksspirálka pomerančové kůry
ledová tříšť
barové sítko
šejkr
koktejlová sklenice

Postup:

1. Do šejkru nasypeme ledovou tříšť a přidáme dry vermut, triple sec nebo Cointreau a rum, kápneme hořkou a důkladně protřepeme
2. Přecedíme do koktejlové sklenice s trochou tříště a zdobíme spirálkou pomerančové kůry.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem trple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy