REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Delmonico

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Večerní koktejl pro chvíle rozjímání z ginu, brandy a sladkého i suchého vermutu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl - 2 cl)
1 dílginu
1/2 dílubrandy
1/2 dílusladkého vermutu
1/2 dílusuchého vermutu
kapku angostury bitters
spirála citrónu na zdobení
led
míchací sklenice
barmanské sítko
koktejlová sklenice

Postup:

1. Míchací sklenici naplníme do poloviny ledem
2. Přidáme gin, brandy, oba vermuty a bitters
3. Důkladně promícháme a přecedíme do koktejlové sklenice
4. Ozdobíme spirálkou z citrónové kůry.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy