REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cosmopolitan

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl původem z Ameriky. Skládá se z vodky, triple sec nebo Cointreau a kapky brusinkové šťávy.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 díluvodky
1 díltriple sec nebo Cointreau
kapka brusinkové šťávy
spirálka limetkové kůry
kostky ledu
šejkr
barové sítko
koktejlová sklenice

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme vodku, triple sec nebo Cointreau a brusinkovou šťávu
3. Důkladně protřeseme a přecedíme do vychlazených koktejlových sklenic
4. Zdobíme spirálkou limetkové kůry, kterou můžeme po vymáčknutí vyhodit.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy