REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čajový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodní lázni vyšlehané vejce s cukrem, přelité horkým černým čajem. Nápoj servírovaný s náprstkem destilátu.


Ingredience:
1 ksčerstvého vejce
1 lžičkavanilkového cukru
0,4 cldestilátu (arak, koňak ...)
1/4 lhorkého černého čaje

Postup:

1. Do menší nádoby ponořené ve vodní lázni dáme 1 ks vejce a lžičku vanilkového cukru, ušleháme do pěny
2. Přiléváme necelou 1/4 l horkého černého čaje a dále šleháme nad párou, až vznikne lehká pěna, kterou pak naplníme sklenici
3. Při podávání doplníme nápoj destilátem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy