REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brandy crusta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nápoj z brandy nebo koňaku, citrónového cukrového sirupu, Maraschina a angostury bitters podávaný ve sklenici s cukrovou krustou.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
5 clbrandy (koňaku)
1,5 clcitrónového cukrového sirupu
1 lžičkaMaraschina
2 střikyangostury bitters
citrónová spirála
koktejlová třešnička
několik kostek ledu
barové sítko
slámka
šejkr

Postup:

1. Cukrovou krustu si připravíme tak, že okraj sklenice obtočíme měsíčkem citrónu a pak ji na chvíli postavíme do malého množství pískového cukru, po vytažení se nám přichytí cukr na okraj sklenice a vytvoří pěkný cukrový věneček
2. Do šejkru vložíme led
3. Přilijeme brandy (koňak), Maraschino, citrónový cukrový sirup, zastříkneme dvěma střiky angostury bitters
4. Důkladně protřepeme a pak nalijeme přes barové sítko do sklenice ozdobené cukrem
5. Nápoj ozdobíme koktejlovou třešní a spirálkou z citrónové kůry
6. Podáváme se slámkou a případně koktejlovou lžící.

Poznámka:

Maraschino – bezbarvý višňový destilát, hodně sladký a voňavý. Obsahuje asi 35 % alkoholu. Částečně jej lze nahradit třešňovicí promíchanou akátovým sirupem.Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy