REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bamboo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Aperitiv, který se hodí především k čínské a thajské kuchyni.


Ingredience:
Rozpis na 1nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 dílušery
1,5 díludry vermutu
kapka hořké (bitters)
spirálka citrónové kůry
míchací sklenice
koktejlová sklenice
barové sítko

Postup:

1. Dobře vychlazenou míchací sklenici naplníme několika kostkami ledu
2. Nalijeme šery, vermut a kápneme hořkou, několik vteřin mícháme
3. Přecedíme do vychlazené koktejlové sklenice 4. Zdobíme spirálkou z citrónové kůry.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy