REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Absinthový koktejl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento nápoj se podává po jídle. Skládá se z likéru Absinth, griotky a angostury bittrs.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
4 cllikéru Absinth
1 lžičkagriotky
2 střikyangostury bittrs
kousek citrónové kůry
koktejlová sklenice
několik kostek ledu
barové sítko
šejkr

Postup:

1. Do šejkru vložíme několik kostek ledu
2. Přilijeme likér Absinth a griotku
3. Zastříkneme angosturou bitters
4. Důkladně protřepeme, nalijeme přes sítko do koktejlové sklenice
5. Těsně nad koktejlem nalomíme citrónovou kůru a pak ji vložíme do koktejlu
6. Ihned podáváme.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy