REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkovo–maková marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sezóna švestek je v plném proudu, někde už sklidili, jinde se na to každým dnem chystají. Co s nimi? Kromě povidel, slivovice a zmrazení si ze švestek můžete udělat i marmeládu. Pokud máte rádi kombinaci máku a švestek, tak se do ní určitě pusťte. Tahle kombinace je prostě skvělá a nikdy neomrzí.


Ingredience:
Rozpis na 5 skleniček:
1 kgvypeckovaných švestek
0,5 kgželírovacího cukru 2:1
2 vrchovaté lžícemletého máku
špetka kyseliny citronové
vhodné zavařovací skleničky s víčky

Postup:
  1. Vypeckované švestky pokrájejte, vložte do hrnce, přidejte želírovací cukr a pomalu přiveďte k varu, lehce vařte asi 5 minut a přitom sbírejte bílou pěnu
  2. Nakonec přidejte mletý mák a řádně promíchejte
  3. Hotovou marmeládu naplňte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a otočte na 5 minut dnem vzhůru
  4. Skladujte v lednici a do jednoho měsíce snězte, ovšem švestkovo-maková marmeláda je ale tak dobrá, že vám stejně tak dlouho v ledničce nevydrží. :)
Poznámka:

Recept k článku: MÁK: RECEPTY NA POSLEDNÍ LETNÍ DNY

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy