REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový závin s ovčím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta plněný špenátovou směsí, upečený dozlatova, podávaný s jogurtovou omáčkou.


Ingredience:
330 glistového těsta
mléko
Na náplň:
2 lžícemásla
1 lžícenasekaných bylinek
650 gšpenátu
200 gfety
1 kscibule
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
Na jogurtovou omáčku:
125 mlsmetany
300 gbílého jogurtu
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku pažitky
bylinková sůl
pepř

Postup:

1. Špenát přebereme, omyjeme, očistíme a necháme okapat
2. V hrnci na rozehřátém másle orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a dusíme zhruba 6 minut, pak osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, na drobno nasekanými bylinkami a necháme vychladnout
3. Fetu nakrájíme na kostky a smícháme se špenátem
4. Listové těsto rozválíme, poklademe špenátovou nádivkou, zavineme a potřeme mlékem, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut)
5. Připravíme si jogurtovou omáčku; smetanu rozmícháme s jogurtem, oloupanými na jemno nasekanými stroužky česneku, bylinkovou solí a pepřem, pak vmícháme na jemno nasekanou pažitku
6. Jogurtovou omáčku nalijeme do mističek a podáváme na talířích společně se závinem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je listový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy