REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový závin s ovčím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta plněný špenátovou směsí, upečený dozlatova, podávaný s jogurtovou omáčkou.


Ingredience:
330 glistového těsta
mléko
Na náplň:
2 lžícemásla
1 lžícenasekaných bylinek
650 gšpenátu
200 gfety
1 kscibule
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
Na jogurtovou omáčku:
125 mlsmetany
300 gbílého jogurtu
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku pažitky
bylinková sůl
pepř

Postup:

1. Špenát přebereme, omyjeme, očistíme a necháme okapat
2. V hrnci na rozehřátém másle orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a dusíme zhruba 6 minut, pak osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, na drobno nasekanými bylinkami a necháme vychladnout
3. Fetu nakrájíme na kostky a smícháme se špenátem
4. Listové těsto rozválíme, poklademe špenátovou nádivkou, zavineme a potřeme mlékem, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut)
5. Připravíme si jogurtovou omáčku; smetanu rozmícháme s jogurtem, oloupanými na jemno nasekanými stroužky česneku, bylinkovou solí a pepřem, pak vmícháme na jemno nasekanou pažitku
6. Jogurtovou omáčku nalijeme do mističek a podáváme na talířích společně se závinem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je listový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy