REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sachrové krychličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravené těsto vylité na plech vyložený papírem na pečení, upečené v troubě, po vychladnutí nakrájené na kostičky o velikosti 3×3 cm, ty máčené v rozpuštěné čokoládě a případně dále zdobené, dle vlastní fantazie.


Ingredience:
400 gčokoládové polevy
140 gmoučkového cukru
140 gmásla
120 ghořké čokolády (použila jsem 70 %)
120 gpolohrubé mouky
4 ksvejce
špetka mletého nového koření
kakao holandského typu
meruňková marmeláda
jakékoliv zdobení
špetka soli

Postup:

1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme lehce vychladnout
2. V robotu vyšleháme z másla a moučkového cukru lehkou nadýchanou pěnu, do které postupně zašleháme jeden žloutek za druhým (tedy ne jenom tři, ale všechny čtyři :), pak opatrně, pomalu, zamícháme i vychladlou rozpuštěnou čokoládu
3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou, smíchanou s mletým novým kořením, opatrně, jenom obracením stěrkou, vmícháme do žloutkové pěny
4. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C upečeme, trvá to cca 15-20 min, je potřeba hlídat, aby se piškot nevysušil!
5. Na téměř vychladlý natřeme meruňkovou marmeládu a přes sítko poprášíme práškovým kakaem
6. Necháme dobře vychladnout a pak krájíme na krychličky cca 3×3 cm, ty pomocí vidličky namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě
7. Po zatuhnutí jakkoliv zdobíme, v mém případě to bylo bílou čokoládovou polevou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy