REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prášek z hlívy ústřičné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V televizi a jiných mediích se setkáváme často s reklamou na léčebné preparáty z hlívy ústřičné za nemalý peníz. Léčivý přípravek si však můžeme vyrobit sami, já ho s úspěchem používám již několik let. Prášek můžeme vyrobit čistý, nebo namíchat v poměru 1:4 se sušeným česnekem, 4 díly hlívy – 1 díl sušeného česneku. Pach česneku z úst po požití pak lehce odstraníme zapitím sklenky mléka.


Ingredience:
1 kghlívy ústřičné
(nejlépe z přírody, lze použít i čerstvou, pěstovanou a prodávanou v obchodech)
sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Hlívu nakrájíme na tenké plátky a usušíme, sušíme pro zachování látek přírodně, do 30 °C 2. Sušené plátky hlívy rozdrtíme v mixéru nebo hmoždíři na prášek, získáme 100 g prášku.
3. Prášek nasypeme do čistých, horkou vodou nebo párou vypařených skleniček a uzavřeme.

Doporučení:

Denní dávkování 4 až 12 g (4 g kávová lžička). Pomáhá při snižování cholesterolu, u cukrovky, při snižování krevního tlaku, posiluje imunitu ,zlepšuje průběh lupenky, prokrvení kloubů. Působí příznivě na alergie, ekzémy a snižuje riziko nádorových onemocnění.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy