Želatinové, přírodně obarvené, kostky s kousky kuřecího masa a srdíček připravené pomocí želatiny a masového vývaru. Vývar obarvený borůvkami, řepou a špenátovými listy.
Ingredience:
250-300 g | kuřecích srdíček, kuřecích odřezků + skelet z kuřete |
250 ml | masového vývaru |
3 ks | plátky želatiny |
Ostatní: | |
kousek červené řepy, několik listů špenátu a lžíce borůvek na obarvení | |
platíčko z bonboniéry | |
voda |
Postup:
- Kuřecí srdíčka a odřezky i s kostmi zalijeme vodou tak, aby bylo vše v hrnci potopené, chvíli povaříme, pak sundáme hrnec ze zdroje tepla a necháme vývar vychladnout.
- Odřezky vytáhneme z vývaru, stejně tak srdíčka, kosti zbavíme masa, kosti vyhodíme.
- Odměříme si tak 250 ml vývaru, ten rozdělíme do tří menších hrnců, do jednoho hodíme listy špenátu, do druhého borůvky, do třetího pak plátky řepy, necháme luhovat až do vychladnutí vývaru.
- Plátky želatiny dáme do vody, necháme je 10 minut, aby nabobtnaly, pak je vymačkáme a přendáme do hrnců s obarveným vývarem, do každého dáme jeden plátek, želatinu necháme úplně rozpustit.
- Do platíček z bonboniéry vyskládáme kousky kuřecích drobů a masa, zalijeme je na střídačku různě obarveným vývarem s rozpuštěnou želatinou, dáme do lednice ztuhnout tak na 2-3 hodiny.
- Platíčko vyklepneme a želatinové bonbóny můžeme nabídnou svým chlupatým mazlíčků.
V lednici vydrží až 3 dny.