REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová pizza z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykynuté těsto vyválené přímo na plechu, potřené rajským protlakem, obložené šunkou, houbami a zeleninou a posypané strouhaným sýrem, upečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na jeden plech:
500 gpolohrubé mouky
250 gvařené šunky
200 grajčat
200 ggoudy
450 mlkonzervovaných žampiónů nebo i jiných hub (lze použít i čerstvé houby)
4-5 lžicoleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžíceprovensálského koření nebo po 1/2 lžičky oregana a bazalky
3 kspapriky (nejlépe červená, zelená a žlutá)
1 kskostky droždí (42 g)
mletý černý pepř
sůl
tuk a mouka na plech

Postup:

1. Do mísy vsypeme polohrubou mouku se špetkou soli, ohřejeme 1/
4 l vody, ve které rozpustíme droždí, nejlépe hnětačem zpracujeme mouku, kvasnicovou vodu a olej na hladké těsto
2. Těsto necháme kynout na teplém místě přibližně 20 minut
3. Očistíme, omyjeme a necháme důkladně okapat zeleninu, papriku nakrájíme na kolečka a rajčata na plátky
4. Šunku nakrájíme na kostičky, žampióny necháme okapat
5. Těsto ještě jednou prohněteme a rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
6. Povrch těsta potřeme rajským protlakem a obložíme připravenými ingrediencemi
7. Osolíme, okořeníme pepřem a posypeme sušeným kořením, pizzu necháme ještě zhruba 15 minut vzejít, po té ji posypeme nastrouhaným sýrem
8. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

6 důvodů, proč do svého jídelníčku zařadit luštěniny

Vyvážený jídelníček není klišé. Luštěniny tvoří důležitou složku potravy, která vás zasytí a zároveň její formou přijmete pro tělo důležité živiny. Důvodů, proč byste se při dalším pátrání kuchařkou měli zaměřit na luštěninovou sekci, je celá řada. Podívejte se s námi na ně a přesvědčte se, že luštěniny jsou z mnoha důvodů perfektní surovinou.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

BistRAWveg: Lze vydržet bez jídla a třeba tak nastartovat podnikání? Stanislav Petříček je toho důkazem

Velkou část svého života byl Stanislav Petříček vysoce postaveným manažerem s racionálním uvažováním. Sám o sobě říká, že nebyl zvyklý naslouchat druhým, ale ani sám sobě. S postupem věku si však začal klást otázky, hledal svou cestu a přehodnocoval svůj dosavadní životní styl, až vznikl i český koncept zaměřený na raw stravování.

číst dále ...

Festival gastronomie a nápojů OLIMA přivítá kuchařské osobnosti

Festival OLIMA je již neodmyslitelnou součástí podzimní výstavy Flora Olomouc – Hortikomplex 2020. Tradiční zahradnická a květinová výstava láká také na festival jídla a pití. Ten bude letos hostit slavné kuchařské osobnosti z celé ČR. Flora Olomouc – Hortikomplex, festival OLIMA a Zahradnické trhy se uskuteční 1. – 4. října 2020 na Výstavišti Flora Olomouc.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy