Různé vykrajované cukroví upečené z drožďového těsta. Těsto je pojmenované podle toho, že se máčí 2 hodiny ve vodě.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
150 g | ztuženého rostlinného těsta |
20 g | droždí |
2 lžíce | mléka |
tuk na plech | |
mouka na vysypání pracovní plochy |
Postup:
1. Prosátou mouku nasypeme do mísy, přidáme rozměklý ztužený tuk
2. Droždí rozmícháme s mlékem a nalijeme do mísy k ostatním ingrediencím, vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočívat potopené ve studené vodě
3. Odleželé, důkladně okapané těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, formičkami vykrajujeme různé tvary, které klademe na mírně tukem vymazaný plech
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dozlatova.