REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí jahodová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlina připravená z čerstvých jahod, mascarpone a plechovky slazeného kondenzovaného mléka.


Ingredience:
800 gčerstvých jahod
500 gmascarpone (jemný smetanový sýr)
1 ksslazeného kondenzovaného mléka (400 g)
voda na omytí ovoce
potravinářská fólie
forma na zmrzlinu

Postup:

1. Omyté jahody zbavené stopek dáme do větší mísy, větší kusy přepůlíme
2. Jahody rozmačkáme, přidáme mascarpone, promícháme
3. Nakonec do směsi přilijeme sladké kondenzované mléko
4. Směs přendáme do formy na zmrzlinu, překryjeme potravinářskou fólií a dáme zamrazit.

Poznámka:

Kondenzované mléko dnes koupíte v každém větším obchodě, ale můžete si ho také vyrobit doma: Sladké kondenzované mléko.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy