REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí smetanová zmrzlina s chutí a vůní po květech černého bezu. Vyzkoušený recept na zmrzlinu, která chutná všem! Je vyrobená ze smetany, květů černého bezu a medu.


Ingredience:
200 mlsmetany
6 kstrsů květů černého bezu
med na solazení

Postup:
  1. Do většího hrnce nalijeme smetanu, do ná pak ponoříme neoprané, čerstvě natrhané, trsy květů černého bezu
  2. Přidáme měd, několik lžic, smetanu zahřejeme na 80 °C, pak hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme zchládnout
  3. V lednici zakopené necháme přes nov v lednici luhovat
  4. Druhý den přelijeme smetanu přes sítko do nádoby, kterou pak dáme do mrazáku, po hodině nádobu vytáhneme a vidličkou hmotu, promícháme, postup opakujem tak dlouho, až bude zmrzlina tuhá
  5. Nakonec zmrzlinu rozmixujeme do hladka pomocí mixéru, dáme do lednice ztuhnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy