REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččina domácí šlehačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šlehačka podle tohoto receptu našich babiček vydrží na zákuscích, moučnících a dalších dezertech i 4 dny, aniž by zkysla nebo klesla!


Ingredience:
200 gztuženého tuku (Hera)
100 gmásla
2 sáčky (40 g)vanilkového cukru
0,5 lplnotučného mléka
1 ksvejce

Postup:
  1. V hrnci rozvaříme ztužený tuk s máslem a mlékem, až začne směs vřít, odstavíme z ohně a necháme vychladnout
  2. Vychladlou směs nalijeme do mixéru, přidáme vejce, mixujeme 3 minuty
  3. Směs nalijeme do misky, necháme v lednici vychladit
  4. Do studené směsi přidáme cukr, vyšleháme do tuha
  5. Šlehačku použije všude tam, kde je zrovna v kuchyni potřeba.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy