REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prožijte léto s kubánským rumem Havana Club!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ať už jste se letošní léto rozhodli trávit doma, nebo plánujete vyjet do zahraničí, kubánské koktejly můžou být všude s Vámi! Tisková zpráva Praha, 22. dubna, 2013


Kuba – země krásných žen, podmanivé hudby, vášnivých tanců, voňavého tabáku a výtečných rumů je právem nazývána „perlou Karibiku“. Země palem, romantických pláží s azurovým mořem a hlavně srdečných lidí, kteří si vždy najdou čas na přátelská setkání třeba ve svatostánku kubánského mojita – La Bodeguita del Medio, baru Ernesta Hemingwaye.

 

Havana Ckub - Kubánský rum

 

Koktejl Havana Mojito si už dlouhou dobu drží první místo v žebříčku oblíbenosti i u nás. Češi si mojito prostě zamilovali! V parných dnech nic tak dokonale neosvěží jako kombinace pravého kubánského rumu, třtinového cukru, limetky, sodovky a ledu. Můžete zajít do Vašeho oblíbeného baru, anebo si ho připravit sami doma. Záleží na Vás!  Skutečným tajemstvím osvěžujících kubánských koktejlů je kvalitní kubánský rum.

Havana Club Añejo 3 Años reprezentuje to nejlepší pro přípravu míchaných nápojů. Tento bílý rum totiž maestros roneros vytvořili speciálně k tomuto účelu.

Havana Club Añejo 3 Años, lehký a suchý rum se stálou chutí a aromatem, je ideální pro přípravu luxusního Daiquirí. Je pro mne obtížné představit si, že by mohl existovat jiný tříletý rum se srovnatelnou intenzitou vlastností a komplexním aromatem a chutí,“ konstatuje Don José Pablo Navarro, Havana Club Primer Maestro Ronero (strážce tajemství tradic).

Havana Club Añejo 3 Años pro Vás tři roky zraje v sudech z bílého dubu, které jsou vybrány maestros roneros pro svůj slibný potenciál rozvinout v destilátu aroma květin, cukrové třtiny, bylin a citrusových plodů. Lidé ho často kupují a očekávají, že si ho vychutnají čistý, ale pro to určen není. Chcete-li vychutnat kubánský rum v čisté podobě, můžeme doporučit například Havana Club Añejo 7 Años oceněný titulem GRAND RUM MASTER 2012 (v kategorii tmavých rumů zrajících maximálně sedm let) a vysoce ceněnou zlatou medailí na International Spirits Challenge 2011 (v kategorii rumů zrajících sedm až jedenáct let).

 

Ať už se rozhodnete namíchat Havana Mojito, Cuba Libre, nebo Daiquiri – nezapomeňte na Havana Club Añejo 3 Años!

 

Havana Ckub - Kubánský rumHAVANA MOJITO

  • 5 cl Havana Club Añejo 3 Años
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z poloviny limetky
  • čerstvá máta
  • sodovka

Do tumbleru (sklenice bez nožky) vložíme několik lístků čerstvé máty a jemně (!) ji pomačkáme drtítkem. Přidáme šťávu z půlky čerstvé limety, 1 lžíci třtinového cukru a 5 cl Havana Club 3 Años. Promícháme, doplníme ledem (kostkami, případně drceným) po okraj sklenice, přidáme sodovku, znovu promícháme a ozdobíme snítkou máty.

 

DAIQUIRI

  • 12 cl Havana Club Añejo 3 Años
  • 4 lžičky práškového cukru
  • šťáva z čerstvé limetky
  • několik kapek likéru Maraschino
  • 2 sklenky drceného ledu

Všechny suroviny dáme do mixéru. Mixujeme dostatečně dlouho, aby v drinku nezůstaly žádné znatelné kousky ledu. Nápoj servírujeme ve vychlazené koktejlové sklence.

 

Havana Ckub - Kubánský rum

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Vyzkoušejte netradiční velikonoční recepty!

Mazanec, beránek, vajíčka, jidáše… Tato jídla jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spjata. Můžete však zkusit sváteční stůl obohatit novými pochoutkami, kterými překvapíte rodinu i koledníky – a třeba se při tom nechte inspirovat tradicemi ve světě…

číst dále ...

NATU nabízí o Velikonocích trochu zelenější čtvrtek

Výrobce přírodních potravin NATU se chystá rozveselit velikonoční zelený čtvrtek 9. dubna výhodnější nabídkou zelených superpotravin. Takové hvězdy zdravého jídelníčku, jakými jsou mladý ječmen, kelp, matcha nebo moringa a mnohé další budou v tento den dostupné s desetiprocentní slevou.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Jsou tu Velikonoce, sezóna vajec. Víte, jaká vybrat?

Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje téměř rovným dílem bílkoviny, minerální látky a tuky. A trochu sacharidů. Přemýšleli jste někdy, proč jsou některá vejce větší a jiná menší? Nebo zda je oranžový žloutek opravdu známkou kvality? A slyšeli jste už o IQ vejcích? Akademie kvality vyzpovídala Ing. Gabrielu Dlouhou, Ph.D., předsedkyni představenstva Českomoravské drůbežářské unie.

číst dále ...

TIPY z dílny návrháře Pavla Berkyho do kuchyně

Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vařením. Právě ho můžete vidět na televizních obrazovkách v soutěži MasterChef Česko. Navrhl krásné lněné kuchyňské utěrky, které se vyznačují výbornou savostí, zástěru, ve které budete v kuchyni vypadat vždy dobře a designová prkénka na vaření. Na vše použil udržitelný, velmi praktický přírodní materiál – len.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy