REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prožijte léto s kubánským rumem Havana Club!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ať už jste se letošní léto rozhodli trávit doma, nebo plánujete vyjet do zahraničí, kubánské koktejly můžou být všude s Vámi! Tisková zpráva Praha, 22. dubna, 2013


Kuba – země krásných žen, podmanivé hudby, vášnivých tanců, voňavého tabáku a výtečných rumů je právem nazývána „perlou Karibiku“. Země palem, romantických pláží s azurovým mořem a hlavně srdečných lidí, kteří si vždy najdou čas na přátelská setkání třeba ve svatostánku kubánského mojita – La Bodeguita del Medio, baru Ernesta Hemingwaye.

 

Havana Ckub - Kubánský rum

 

Koktejl Havana Mojito si už dlouhou dobu drží první místo v žebříčku oblíbenosti i u nás. Češi si mojito prostě zamilovali! V parných dnech nic tak dokonale neosvěží jako kombinace pravého kubánského rumu, třtinového cukru, limetky, sodovky a ledu. Můžete zajít do Vašeho oblíbeného baru, anebo si ho připravit sami doma. Záleží na Vás!  Skutečným tajemstvím osvěžujících kubánských koktejlů je kvalitní kubánský rum.

Havana Club Añejo 3 Años reprezentuje to nejlepší pro přípravu míchaných nápojů. Tento bílý rum totiž maestros roneros vytvořili speciálně k tomuto účelu.

Havana Club Añejo 3 Años, lehký a suchý rum se stálou chutí a aromatem, je ideální pro přípravu luxusního Daiquirí. Je pro mne obtížné představit si, že by mohl existovat jiný tříletý rum se srovnatelnou intenzitou vlastností a komplexním aromatem a chutí,“ konstatuje Don José Pablo Navarro, Havana Club Primer Maestro Ronero (strážce tajemství tradic).

Havana Club Añejo 3 Años pro Vás tři roky zraje v sudech z bílého dubu, které jsou vybrány maestros roneros pro svůj slibný potenciál rozvinout v destilátu aroma květin, cukrové třtiny, bylin a citrusových plodů. Lidé ho často kupují a očekávají, že si ho vychutnají čistý, ale pro to určen není. Chcete-li vychutnat kubánský rum v čisté podobě, můžeme doporučit například Havana Club Añejo 7 Años oceněný titulem GRAND RUM MASTER 2012 (v kategorii tmavých rumů zrajících maximálně sedm let) a vysoce ceněnou zlatou medailí na International Spirits Challenge 2011 (v kategorii rumů zrajících sedm až jedenáct let).

 

Ať už se rozhodnete namíchat Havana Mojito, Cuba Libre, nebo Daiquiri – nezapomeňte na Havana Club Añejo 3 Años!

 

Havana Ckub - Kubánský rumHAVANA MOJITO

  • 5 cl Havana Club Añejo 3 Años
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z poloviny limetky
  • čerstvá máta
  • sodovka

Do tumbleru (sklenice bez nožky) vložíme několik lístků čerstvé máty a jemně (!) ji pomačkáme drtítkem. Přidáme šťávu z půlky čerstvé limety, 1 lžíci třtinového cukru a 5 cl Havana Club 3 Años. Promícháme, doplníme ledem (kostkami, případně drceným) po okraj sklenice, přidáme sodovku, znovu promícháme a ozdobíme snítkou máty.

 

DAIQUIRI

  • 12 cl Havana Club Añejo 3 Años
  • 4 lžičky práškového cukru
  • šťáva z čerstvé limetky
  • několik kapek likéru Maraschino
  • 2 sklenky drceného ledu

Všechny suroviny dáme do mixéru. Mixujeme dostatečně dlouho, aby v drinku nezůstaly žádné znatelné kousky ledu. Nápoj servírujeme ve vychlazené koktejlové sklence.

 

Havana Ckub - Kubánský rum

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy