REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přivítejte podzim exkluzivními recepty s likérem Baileys

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud vás po všech letních grilovačkách svádí chuťové buňky jiným směrem, nechte se zlákat a inspirujte se neobvyklými kombinacemi. Připravte si exkluzivní recepty, které pro vás připravil šéfkuchař Jan Punčochář. Zvolíte oblíbené krevety, nebo dezert v podobě ananasových raviolek? Při přípravě vám v kuchyni nesmí chybět smetanový likér Baileys, který jídlu dodá nezaměnitelnou chuť.


Krevety v kokosovém mléce s Baileys

Ingredience:

  • 100 ml olivového oleje
  • 400 g krevet
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 50 g cibule
  • 1 ks citronové trávy
  • 50 g koriandru
  • 20 g česneku
  • 3 ks limetových listů
  • 1 ks limety
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 30 g cukru
  • půlka badyánu
  • 100 ml Baileys Original
  • 1 větší lžička massaman kari pasty
  • sůl

Postup:

Krevety oloupejte, zbavte střívek a osolte. Na pánvi rozpalte olivový olej a krevety zprudka orestujte. Do stejné pánve přidejte trochu olivového oleje, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, badyán, zázvor, cukr, limetové listí, kůru a šťávu z jedné limety, massaman kari pastu a zarestujte. Přidejte Baileys spolu s kokosovým mlékem a provařte do husté omáčky. Po 10 minutách vraťte do pánve krevety, 2 minuty povařte, přidejte nasekaný koriandr a servírujte se smaženou nori řasou.

 

 

Ananasové raviolky s Baileys a mascarpone

Ingredience:

  • 0,5 ks zralého ananasu
  • 200 g mascarpone
  • 100 g malin
  • 50 g cukru
  • 50 ml Baileys Original
  • 2 snítky citronového tymiánu
  • 50 g másla
  • 100 ml sladkého vína

Postup:

Rozpalte pánev a vytvořte karamel z 30 g cukru. Zakápněte šťávou z půlky citronu, přidejte víno a zredukujte na minimum. Kousek ananasu nakrájejte na kostičky a nechte na ozdobu, zbytek nakrájejte na tenké plátky, z nichž tři dejte stranou. Ostatní plátky vložte na pánev do karamelu spolu s máslem a nechte znovu zkaramelizovat. Závěrem přidejte lístečky z citronového tymiánu.
Z třech zbylých plátků ananasu vytvořte raviolky, které naplňte čistým mascarpone a konce spojte. Karamelový ananas vložte i s omáčkou na talíř, zalijte Baileys, přidejte tři raviolky s mascarpone, čerstvé maliny, na kostičky nakrájený ananas a malou snítku citronového tymiánu.

 

 

Poznámka redakce:

Jan Punčochář svou profesní kariéru začínal v hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Jako kuchař působil také v Německu, Rakousku nebo ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus. Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde pracoval deset let. Koncepčně se podílel na restauraci karlovarského Grandhotelu Pupp a od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař.

 

O společnosti Stock Plzeň – Božkov:

Společnost Stock Plzeň – Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již téměř 100 let přináší nejjemnější tradiční lihoviny a hořké likéry. S portfoliem čítajícím více než 70 značek je Stock Plzeň lídrem na trhu. Prodává populární výrobky značky Božkov, Fernet Stock a oblíbené vodky Amundsen a Pražská vodka. Dále dováží úspěšné značky jako nejprodávanější importovaný rum v Česku Captain Morgan, nejsilnější značku skotské whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, nejprodávanější bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Stock Plzeň-Božkov se snaží zvyšovat povědomí o zodpovědné konzumaci alkoholu i tím, že patří k zakládajícím členům Fóra PSR, které bojuje proti nadměrné konzumaci alkoholu a soustředí se na preventivní a vzdělávací projekty. www.stock.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy