(28.5.1884 v Kožlanech okr. Plzeň-sever-3.9.1948) Pohřben v Sezimově Ústí. Jeho manželka Hana se za svobodna jmenovala Vlčková (zemřela 2.12.1974).
Jedl také velice skromně a prostě. Jídlo pro něho znamenalo především chvilku rodinné pohody a klidu. Přednost měla kuchyně česká. Měl rád kávu, raději než čaj, polévky, bramborovou nebo zeleninovou, třeba i k večeři, hlavním jídlem bylo lehké maso s přílohou, většinou zeleninovou. Vždycky býval syrový zeleninový salát z nejrůznějších zelenin. Místo moučníků měl nejraději sýr. Jeho nejoblíbenějším jídlem byly pečené halušky se salátem a nudle sypané tvarohem, ostrá, kořeněná jídla nepřipadala vůbec v úvahu..
A také rozpíčky, jak je dělávali na Plzeňsku. Zde je recept – pocházejí z Klatovska a Plzeňska. Jsou to větší kynuté slané placky z tmavší mouky. Pekly se po pečení chleba v peci, potom v troubě. Zasypávaly se za syrova strouhaným perníkem nebo se do nich dávaly rozpůlené švestky. Dne 25.8.1937 velmistr německého řádu na hradě Bouzově dává slavnostní oběd na počest prezidenta Beneše. Předkrm: drůbeží pěna z kapouna, polévka: krém Dubarry, telecí fillet na žampionech jemně obložené, koroptev pečená, červené zelí, brambor, roláda malakoff, ovoce, káva mocca.