REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Potřebujete posílit imunitu a dobít před jarem baterky? Vyzkoušejte sílu bylin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cítíte se po dlouhé zimě bez energie? Snažíte se jíst dostatek ovoce a zeleniny, pravidelně doplňovat vitaminy, ale stále nejste ve své kůži? Zkuste funkční bylinné čaje AHMAD TEA ENERGY a IMMUNE z nové řady NATURAL BENEFITS.


Nedostatek sluníčka, deficit spánku, spěch a stres spojený se závěrem roku, málo času stráveného na čerstvém vzduchu, v neposlední řadě věčný chlad a nekonečné vstávání do tmy a vracení se zpátky domů za tmy… To vše se jednoznačně musí podepsat na našem zdraví, nebo přinejmenším našem rozpoložení, fyzickém i psychickém. Během náročného zimního období musí lidský organizmus vzdorovat mnohým nástrahám, naše imunita je vystavena neustálým hrozbám, nachlazením a virózám, což samozřejmě stojí spoustu energie, kterou je zapotřebí doplnit. Proto když se objeví vymodlené sluneční paprsky a zavane vlahý jarní větřík, na nás obvykle místo záplavy energie dolehne slabost a vyčerpání. Čím to? A co s tím?  

 

Hlavně se nesnažme proti tomu bojovat nebo ještě hůř, tyto stavy popírat. Jarní únavu v žádném případě není radno podceňovat. Můžeme se na ni ovšem připravit, a to především tím, že začneme naslouchat vlastnímu tělu, pečovat o něj, doplňovat vitaminy a minerály, dopřejeme si více spánku, méně stresu a pokusíme se alespoň maličko zvolnit, aby se naše pomyslné baterky stihly náležitě dobít. Recept proti jarní únavě zatím ještě nikdo nevymyslel, ale síla bylin, ta je prověřena staletími. Vyzkoušejte 100% přírodní funkční čaje AHMAD TEA IMMUNE a ENERGY na posílení imunity a doplnění energie. Pečlivě vybrané bylinné směsi vás okouzlí svou lahodnou chutí i blahodárnými účinky.

 

IMMUNE – funkční čaj na podporu imunity

Spěch, úzkost, únava, nepravidelná či nekvalitní strava – to vše jsou faktory, které ohrožují naši přirozenou imunitu. Pokud přičteme zimní sezónu, období chřipek a virových infekcí, pak je pravidelná a dlouhodobá podpora imunity absolutní nezbytností. A to jak pro tělo, tak pro duši. K tomu spolehlivě dopomůže exotická, lehce kořeněná čajová směs, která v zajímavé kombinaci propojuje chuť citronové verbeny a blahodárné kopřivy, s kořenem lékořice. O zvýraznění aroma se postará lehce pálivý ZÁZVOR, původem exotická rostlina, oblíbená nejen, jako silný bojovník proti nachlazení, bolesti, nebo na podporu trávení, ale také jako zdroj celé řady důležitých vitaminů, dále draslíku, hořčíku, sodíku, fosforu, vápníku a železa. Nádhernou zlato-oranžovou barvu a typicky zemitou, kořeněnou chuť, dodává tomuto čaji vzácná KURKUMA. Jak známo, základním předpokladem pro správnou funkci imunitního systému je zdravá životospráva a dostatečný příjem vitaminů. Proto nechybí přidaný VITAMIN C, který má na obranyschopnost lidského organismu zcela mimořádný vliv.

 

ENERGY – funkční čaj na doplnění energie

Energizující směs bylin a semen guarany, skořice a grapefruitu, dokáže skvěle povzbudit. Každý občas potřebujeme maličko „nakopnout“, abychom dobili baterky a zvládli všechny povinnosti. GUARANA je do této bylinné směsi přidaná ve formě guaranového prášku, který je namletý ze semen amazonských bobulí. Dodává slabě dřevitou, ovocnou chuť a přirozeně vysokou dávku kofeinu. MATÉ je velmi oblíbeným povzbuzujícím čajem původem z Jižní Ameriky, který se připravuje z lístků a stonků cesmíny paraguayské. Díky přirozeně vysokému obsahu kofeinu působí stimulačně, přidaný VITAMIN B6 přispívá ke snižování únavy a vyčerpání.

 

Pro více informací a zajímavé inspirace navštivte

https://www.ahmadtea.cz/

nebo se staňte fanoušky na

https://www.facebook.com/AhmadTeaCzechRepublic/

https://www.instagram.com/ahmadteacz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Kukuřice 4x jinak!

Měkká a sladká jádra kukuřice přidávají do receptů nezaměnitelnou chuť a texturu. Při vaření se kukuřice může využívat v různých formách – čerstvá, vařená, grilovaná nebo konzervovaná. Snášejí ji lidé, kterým vadí lepek, první zoubky si na kukuřičných křupkách brousí batolata, dospělí si bez popcornu nedovedou kino ani představit.

číst dále ...

Lektorka zdravého vaření radí: 5 tipů pro fresh start v novém roce

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.

číst dále ...

Měsíc šéfkuchařů nabídne pokrmy, které si už jindy v Praze nedáte

Šest pražských podniků, šest speciálních jídel – to je únorový měsíc šéfkuchařů, který nabídne nejen českou klasiku v moderním hávu, ale i mezinárodní gastronomii. Do měsíce šéfkuchařů, který bude probíhat po celý únor, se zapojily podniky Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Bistro Sisters nebo Cukrář Skála. Podniky umožní ochutnat pokrmy, jež v menu běžně nenabízí.

číst dále ...

Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Když člověk nepije alkohol, má dost často omezený výběr – sladké limonády, ochucená nealko piva, a to je všechno. Co takhle zkusit Kombuchu? Nejen že skvěle chutná a není samý cukr, ale je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Je to vlastně fermentovaný čajový nálev, který má právě díky kvašení skvělou osvěžující chuť. Ráno nastartuje organismus a večer klidně nahradí drink. A to doslova.

číst dále ...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.

číst dále ...

Když zavřete vinaře a kuchaře spolu do sklepa…

…vykouzlí vinařskou kuchařku. Není nic nového na tom, že se vína liší region od regionu, doslova kopec od kopce a vinař od vinaře. Že má každý kuchař svůj nenapodobitelný rukopis a používá jinak jiné regionální suroviny, také nepřekvapí. Ale o to zajímavější dílo vznikne, když se tyto jedinečné projevy lidské nápaditosti spojí dohromady. A co teprve, kdy je těch vinařů a kuchařů dohromady 30.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků