REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oživení svátečních chutí: Nové kulinářské výzvy na stanici TV Paprika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S blížícími se vánočními svátky přichází čas na tradiční sváteční pokrmy, které dovytvářejí nezaměnitelnou atmosféru chvil strávených v rodinném kruhu. Přesto však může po několika dnech těch stejných jídel vyvstat potřeba vyměnit je za něco nového a osvěžujícího. Na TV Paprika se právě v prosinci otevírají brány do světa netradičních a neuvěřitelně chutných receptů, které vám pomohou vrátit radost z přípravy a konzumace jídla v tomto období.


Sledujte jedinečné kulinářské dobrodružství na stanici TV Paprika a objevte nové gastronomické skvosty, které vám dodají chuťové impulzy a přinesou do vašeho domova vánoční atmosféru s novým zážitkem. Stanice vám nabídne rozmanité recepty a inspirace od renomovaných kuchařů, kteří odhalují tajemství přípravy jídel z různých koutů světa. Bez ohledu na to, zda preferujete tradiční pochoutky nebo se rozhodnete zkusit něco úplně nového.

 

 

Jamieho nejoblíbenější hospodárné vaření (speciál)

Světoznámý kuchař Jamie Oliver nás zve do svého kulinářského světa plného chutných a hospodárných triků. V jeho pořadu nejde jen o recepty, Jamie nám prozrazuje užitečné kuchyňské tipy, jak přinést na stůl fantastická jídla s minimálními náklady. S důrazem na metodu „batch cooking“, využívání mrazničky a mikrovlnky a maximálním využitím trouby nám ukazuje, jak šetřit peníze a čas při vaření. Jamieho pořad není jen o receptech, ale i o zlepšovacích návrzích přizpůsobených různým životním podmínkám. Jeho schopnost připravit božské kari v mikrovlnné troubě téměř z ničeho je inspirující a ukazuje, že kvalitní strava nemusí nutně znamenat složité recepty s drahými ingrediencemi. Jamie se neomezuje jen na kulinářské schopnosti, snaží se poskytnout divákům nápady, jak uvařit chutné jídlo vhodné pro celou rodinu s efektivním využitím surovin. Sledujte Jamieho v hodinovém speciále na stanici TV Paprika 3. prosince od 22:00.

 

 

Gino: Mámina kuchyně

V pořadu „Gino: Mámina kuchyně“ nás italský šéfkuchař Gino D´Acampo provede světem italské kuchyně a zároveň nás zavede do srdce své rodiny. Při cestě napříč Itálií navštíví místa, kde se jeho kuchařské umění formovalo – Torre del Greco v Neapoli, Florencii a Bolognu. Ochutná zde místní pochoutky připravované matkami místních rodin a zapěje ódy na ženy, které tvořily gastronomii jeho rodného kraje. Gino nám přináší nejen lahůdky italské kuchyně, ale také sdílí příběhy a recepty, které odrážejí dědictví a lásku k tradici jeho rodiny. Tato kulinářská cesta je zároveň emocionálním zážitkem, který spojuje generace a rodinou pohodu. Připojte se k Ginovi každý všední den v 19:30 od 25. prosince na TV Paprika.

 

 

Gordon, Gino a Fred na cestách

Gordon, Gino a Fred, známé trio šéfkuchařů se vydalo na dobrodružnou kulinářskou výpravu do doposud neprobádaného Španělska. Jejich cesta začala ve slunečné Andalusii, kde si užili atmosféru pouličního prodeje mořských plodů a ochutnali tradiční tapas v Mále. Následně pokračovali do starobylé Rondy, kde Gino připravil rychlou paellu, a poté do Jerezu, kde nejen ochutnali vynikající likérové sherry, ale také zkoumali svůj přirozený talent pro flamenko. Cesta pokračovala do Galície, s inspirativními dámami hledali mušle a následně objevovali tajemství vinařského řemesla v Ribeira Sacra. Kulinářská pouť končí v Santiagu de Compostela. Vychutnejte si premiéru 30. prosince na stanici TV Paprika od 21:00.

 

 

Poznámka redakce:

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI – Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Kukuřice 4x jinak!

Měkká a sladká jádra kukuřice přidávají do receptů nezaměnitelnou chuť a texturu. Při vaření se kukuřice může využívat v různých formách – čerstvá, vařená, grilovaná nebo konzervovaná. Snášejí ji lidé, kterým vadí lepek, první zoubky si na kukuřičných křupkách brousí batolata, dospělí si bez popcornu nedovedou kino ani představit.

číst dále ...

Lektorka zdravého vaření radí: 5 tipů pro fresh start v novém roce

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.

číst dále ...

Měsíc šéfkuchařů nabídne pokrmy, které si už jindy v Praze nedáte

Šest pražských podniků, šest speciálních jídel – to je únorový měsíc šéfkuchařů, který nabídne nejen českou klasiku v moderním hávu, ale i mezinárodní gastronomii. Do měsíce šéfkuchařů, který bude probíhat po celý únor, se zapojily podniky Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Bistro Sisters nebo Cukrář Skála. Podniky umožní ochutnat pokrmy, jež v menu běžně nenabízí.

číst dále ...

Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Když člověk nepije alkohol, má dost často omezený výběr – sladké limonády, ochucená nealko piva, a to je všechno. Co takhle zkusit Kombuchu? Nejen že skvěle chutná a není samý cukr, ale je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Je to vlastně fermentovaný čajový nálev, který má právě díky kvašení skvělou osvěžující chuť. Ráno nastartuje organismus a večer klidně nahradí drink. A to doslova.

číst dále ...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.

číst dále ...

Když zavřete vinaře a kuchaře spolu do sklepa…

…vykouzlí vinařskou kuchařku. Není nic nového na tom, že se vína liší region od regionu, doslova kopec od kopce a vinař od vinaře. Že má každý kuchař svůj nenapodobitelný rukopis a používá jinak jiné regionální suroviny, také nepřekvapí. Ale o to zajímavější dílo vznikne, když se tyto jedinečné projevy lidské nápaditosti spojí dohromady. A co teprve, kdy je těch vinařů a kuchařů dohromady 30.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků