REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oslavte Den Malbecu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

17.dubna nesmí na vašem stole chybět lahodný Malbec! Slaví totiž již po osmé svůj mezinárodní svátek – Světový den Malbecu. Zúčastněte se zajímavých akcí či si doma otevřete láhev této tradiční argentinské odrůdy. Malbec si nejlépe vychutnáte k šťavnatému argentinskému steaku, se kterým se díky silné struktuře a robustním taninům báječně snoubí. Přehled všech pořádaných degustací, a degustačních večeří a speciálních nabídek Malbeců najdete na stránkách www.svetovydenmalbecu.cz.


O odrůdě Malbec

Malbec je prémiová modrá odrůda z Argentiny, která je díky silné struktuře a robustním taninům ideální ke šťavnatým steakům. Pochází původně z regionu Cahors v jihozápadní Francii a je jednou ze šesti odrůd, uznaných pro výrobu červených cuvée v Bordeaux. Argentinská vlajková loď, Malbec, dává vína příjemné chuti a středního těla, s typicky zemitými tóny a intenzivní purpurovou barvou.

 

 

Proč se slaví Den Malbecu?

Argentina je největším producentem Malbecu na světě a Malbec se zde stal národní odrůdou, která je pěstována ve všech vinařských oblastech země. Proto se organizace „Wines of Argentina“ rozhodla vzdát jí hold ustanovením Světového dne odrůdy Malbec a již 8. rokem pořádá po celém světě ve spolupráci s velvyslanectvími, dovozci, restauracemi a vinotékami oslavy této odrůdy. Seznam všech plánovaných akcí v Česku najdete na www.svetovydenmalbecu.cz .

 

Kde koupíte kvalitní Malbec

Pokud si budete chtít pořídit lahodný Malbec domů, doporučujeme stránky www.pampasmarket.cz s největším výběrem argentinským Malbeců. Sežene zde navíc rovnou i vynikající steakové argentinské hovězí a vše potřebné na argentinské grilování přímo od Argentince Gabriela Ruberto, který to nejlepší ze své rodné země již šestnáctým rokem do Čech dováží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy